arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

500 g magert svinekød, f.eks. skinkekød
450 g svinebryst
20 g salt
1 tsk. peber
15-20 g frisk løvstikke, finthakket
½ dl æblemost
svinetarme, udblødte

Sådan gør du:

Skær begge slags kød i stykker, der passer til din kødhakker. Bland kødet med de øvrige ingredienser.

Læg det hele i en frysepose eller et fad, og lad det trække i køleskabet i 24 timer.

Frys kødet i en times tid, inden du skal i gang, til overfladen er hård, men kødet ikke gennemfrosset. Hak kødet på kødhakkerens groveste skær (8-10 mm) ned i en iskold
røreskål.

Ælt det hele i cirka 3-4 minutter på røremaskinen på høj hastighed – eller intensivt med hænderne – til farsen er blevet helt sammenhængende og klistret.

Steg en lille prøvefrikadelle, og smag, om der mangler salt eller krydderier.

Stop farsen i svinetarme, og drej pølser på ca. 12 cm.

Tilbered pølserne på en ikke for varm grill over indirekte varme, til de er godt gennemstegte og har en flot stegeskorpe. Det tager 15-20 minutter.

Tip

Denne pølse er også god varmrøget.