arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

10 rabarber

Saft og skal af en halv citron

125 g sukker

125 g smør i tern

125 g rørsukker

225 g mel

1 nip salt

Sådan gør du:

Vask rabarberne, skær dem i grove tern og vend dem med sukker, citronskal og –saft.

Læg dem i et ovnfast serveringsfad og bag dem i ovnen ved 180° i 10-15 minutter. Imens hakkes smør, mel, sukker og salt sammen til grove krummer. Puls det eventuelt i en foodprocessor. Tag rabarberne ud af ovnen og fordel smuldredejen over i et jævnt lag. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag kagen yderligere 35-40 minutter.

Spis kagen lun med cremefraiche eller flødeskum. Kompotten kan også afkøles og bruges i en frisk forårslagkage eller som marmelade på et stykke friskbagt brød.