arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

200 g bagekartofler
650 g svinenakkefilet
19 g salt
1½ tsk. røget paprika
2 fed hvidløg, fintrevet
1 tsk. peber
150 g rodfrugter (eksempelvis gulerødder, pastinakker, selleri, persillerod)
1 tsk. olivenolie
1 dl iskoldt vand (eller vin, øl, most, fond)
svinetarme, udblødte

Sådan gør du:

Skær bagekartoflerne i tern, og kog dem i godt saltet vand, gerne 10 g salt per liter vand. Hæld vandet fra, lad kartoflerne dampe af, og tør dem herefter ekstra af. Varmrøg evt. kartoflerne i en røggryde eller på grillen i 15-30 minutter. Smag på dem efter 15
minutter – de skal have en god, distinkt røgsmag.

Purer kartoflerne – i en foodprocessor, med en kartoffelmoser eller blot med et piskeris i en skål. Sæt kartoffelpureen i køleskabet.

Skær kødet i stykker, der passer til din kødhakker, og ælt det ganske kort med saltet. Vend nu kødet sammen med røget paprika, fintrevet hvidløg, peber og kartoffelpure, og frys det i en times tid, til overfladen er hård, men kødet ikke gennemfrosset.

Mens kødet er i fryseren, så skyl rodfrugterne grundigt, skær dem i mindre stykker (ca. 1 × 1 centimeter), vend dem i olivenolien og et lille drys salt, og kom dem i et ovnfast fad. Rist rodfrugterne møre i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Kom dem i køleskabet, og lad dem køle helt af.

Hak det krydrede kød på kødhakkerens fineste skær (3 mm) ned i en iskold røreskål.

Ælt nu farsen med røremaskinens kagekrog ved lav hastighed eller intensivt med hænderne i 1 minut. Tilsæt den iskolde væske, lad den blive optaget i farsen, og kør nu røremaskinen på høj hastighed – eller håndælt på fuld tryk – i yderligere 2-3 minutter, til farsen er blevet helt sammenhængende og klistret.
Ælt nu de ristede rodfrugter ind i farsen, til de er helt indarbejdede. Steg en lille prøvefrikadelle af farsen, og smag, om der mangler salt eller krydderier. Stop farsen i svinetarme, og drej pølserne af i ca. 10 centimeters længde.

Grill eller steg pølserne ved lav varme i 15-20 minutter, til de har en flot stegeskorpe og er gennemstegte, men stadig saftige.