arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

Kagefyld
1,5 kg æbler (gråsten, fillipa eller guldborg)
1 dl æblemost
½ dl cider
½ stang vanilje
1 spsk. honning (gerne fra æbleblomster)

Kagedej
375 g hasselnødder
375 g sukker
225 g smør
2 æg
2 æggehvider
75 g mel

Flødeskum
1 dl fløde

Sådan gør du:

Start med at lave kagefyldet, da æblerne skal trække i ca. 15 minutter.

Kagefyld
Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i mindre stykker. Vend æblestykkerne med most, cider, vanilje og honning. Lad æblestykkerne trække i 10-15 minutter.

Kagedej
Hak hasselnødder fint og rør dem sammen med smør og sukker til en blød og cremet masse. Tilsæt æg, æggehvider og til sidst mel. Kom dejen i en smurt springform på 26 cm. Lad æblerne dryppe af og fordel dem på toppen af dejen – men gem lagen! Bag kagen i ovnen ved 180° i 50-60 minutter. Hvis kagen hurtigt bliver mørk på toppen, så læg et stykke folie let over, og bag videre. Mens kagen bager, så kog lagen fra æblerne ind til en tyk sirup. Lad den færdigbagte kage køle lidt af, og dryp så æblesiruppen ud over den. Server æblekagen med let pisket fløde.

TIP Kagen kan med stor fordel bages dagen før den skal spises, da den kan virke ufærdig og blød i midten, lige når du tager den ud af ovnen. Når kagen køler af, og æblerne får lov til at sætte sig, vil pektinen i æblerne få kagen til at stivne, så den bliver skærefast.