arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

8 hvide asparges
8 grønne asparges
havsalt
1 tsk. sukker

Kørvelmousseline
3 æggeblommer
2 spsk. cidereddike
2 spsk. vand
havsalt
180 g smør
1 bundt kørvel (lidt til pynt)
friskkværnet peber
½ dl piskefløde

Sådan gør du:

Ordn aspargesene – skræl de hvide, og knæk det nederste træede af både de hvide og de grønne. Bring en gryde med vand, salt og sukker i kog, men vent med at koge aspargesene til mousselinesovsen er klar, og gæsterne har sat sig til bords. Kog først de hvide asparges i 2-3 min. og herefter de grønne i 1-2 min. Asparges svinger lidt i tykkelse, og hvide skal som regel koges lidt længere tid end de grønne. Kom aspargesene direkte over i koldt vand, så de holder deres farve og friskhed, og hiv dem op igen med det samme, så de ikke mister for meget varme. Læg dem kort til afdrypning på et rent klæde. Server aspargesene lune med kørvelmousseline og godt brød til.

Kørvelmousseline
Pisk æggeblommer og eddike, vand og lidt salt sammen over vandbad, til det begynder at blive cremet, og du kan trække ”streger” i skummet. Smelt forsigtigt smørret. Der er nogle mennesker, der bruger tid på at klare smørret, hvilket vil sige at fjerne vallen, der synker til bunds – jeg gør det aldrig. Pisk smørret i æggene i en tynd stråle, mens du pisker, til al smørret er indarbejdet, og sovsen er fed og glat, og smag til med masser af hakket kørvel, salt, peber og evt. lidt mere eddike. Pisk fløden let, og vend ned i mousselinen i sidste øjeblik lige inden servering – dette gør mousselinen let, luftig og cremet. Server kørvelmousselinen til de lune asparges som en vidunderlig start på en maj-middag.

TIP Hvis dine gæster ikke er klar til at fortære aspargesene, i det øjeblik du hiver dem op af kogevandet, så læg dem på et fad beklædt med en stofserviet eller et viskestykke, luk klædet til, og overhæld det med lidt af det varme kogevand – så holder de sig lune, til du har fået alle til bords.