arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

10 gulerødder

2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. brun farin

2 spsk. cidereddike

havsalt og friskkværnet peber
1 kvist timian

1 dl friske havtornbær

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220°. Skrub gulerødderne godt, skær dem i grove stave, og kom dem i et ovnfast fad. Rør olie, brun farin, eddike, salt, peber timianblade og havtorn sammen, og hæld det over gulerødderne, og vend det hele godt rundt.
 Bag rødderne i ovnen 6-8 min. Temperaturen er forholdsvis høj, hvilket gør, at gulerødderne får en dejlig karamelliseret overflade. Tag gulerødderne ud, og afkøl dem let. Spis gulerødderne tempererede som tilbehør til grillet eller stegt fisk eller fjerkræ.

TIP I stedet for havtorn kan du bruge friske tranebær, tyttebær eller multebær.