arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Bagte jordskokker:
600 g jordskokker
lidt æblecidereddike
salt
rapsolie

Grønkålssalsa:
1 lille gulerod
1 dansk æble
2 blade grønkål
3 spsk. æblecidereddike
2 spsk. rapsolie
havsalt
friskkværnet sort peber
1 tsk sukker

Sådan gør du:

Bagte jordskokker:
Tænd ovnen på 230°. Vask og skrub jordskokkerne med en stiv børste, flæk dem i grove kvarte, og vend dem med lidt æblecidereddike, salt og rapsolie. Bag skokkerne i ovnen i 10–12 minutter, til de er møre og gyldne, men stadig sprøde indeni.

Grønkålssalsa:
Skær gulerod og æble i grove stykker, og kør dem hurtigt i en foodprocessor sammen med grønkål, rapsolie, æblecidereddike, salt og peber, til en halvgrov salsa. Har du ikke en sådan en, må du i sving med kniven, og skære gulerod og æble i små tern, finhakke grønkålen, eventuelt med et vuggejern, og så blande det hele med rapsolie, æblecidereddike, salt og peber. Vend jordskokkerne med salsaen, og justér smagen med sukker, og evt. lidt mere salt, peber og æblecidereddike. Servér salaten med det samme, mens jordskokkerne endnu er lune.