arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 kg persillerødder
2-3 spsk. cidereddike
5 kviste timian
1 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt og friskkværnet peber

Salsa
50 g savojkål, skåret i grove stykker
½ bundt persille
1 dl koldpresset rapsolie
1 skalotteløg
½ dl æbleeddike
30 g mandler
havsalt og friskkværnet peber
lidt rørsukker eller honning

Sådan gør du:

Skræl persillerødderne, og skær dem i grove stykker. Kom rødderne i et ovnfast fad, og vend dem med eddike, hakket timian, rapsolie, salt og peber. Bag persillerødderne i ovnen ved 180° i 7-8 min., så rødderne bliver møre, men stadig har godt med bid. Tag rødderne ud, og lad dem køle af. Lav nu salsaen ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor og køre dem til en grov dip. Smag til med salt, sukker og peber, og vend så salsaen med persillerødderne. Smag til sidst på det færdige resultat – måske skal der ekstra salt, peber, sukker eller eddike i. De bagte persillerødder er godt tilbehør til lidt af hvert – især klassisk svinemad som medisterpølse, frikadeller, mørbradbøffer (herunder) og nakkekam, men de er også ret skønne til et stykke dampet fisk eller som (frokost-) tilbehør til charcuterie.