arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 kg strandkrabber
½ flaske tør æblecider
4 spsk. olie
1 stort æble
1 gulerod
1 pastinak eller persillerod
1 løg
3 fed hvidløg
10 g ingefær
1 knips paprika
12 peberkorn
5 friske tomater
krydderurter (timian, persille, basilikum, kørvel, dild)

Sådan gør du:

Skær krabberne igennem på langs med en tung kniv. Skær æblet og grøntsagerne i mindre stykker. Sautér krabberne nogle minutter i olie. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem få lidt farve. Kom tomatpuré, æble, krydderurter og krydderier ved. Sautér lidt videre. Kom cider ved, og vand til det dækker. Bring gryden i kog og skum urenheder fra. Kog bisquen i 45 minutter. Knus eventuelt krabbeskallerne i en foodprocessor, og kom dem tilbage i bisquen og kog op igen. Sigt bisquen. Og pres gerne godt på, så al væden og lidt af krabbegumset kommer med igennem. Kog bisquen ind til en passende intensitet og konsistens. Herfra har du flere gode muligheder:

  • Kog bisquen igennem med tomater og hvidløg. Smag til med salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt sukker. Server bisquen med aioli.
  • Kog bisquen igennem med piskefløde. Smag til med salt, peber og citron eller æblecidereddike.
  • Kog bisquen igennem med citrongræs, chili, limeblade og mere ingefær. Smag til med limesaft, rørsukker og frisk koriander.
  • Som ovenstående, men tilføj kokosmælk før tilsmagningen.

Du kan også bruge bisquen i risotto, som basis for flødesauce til hvid, dampet fisk, eller i stækrt inkogt form til at give smag til en hollandaise.