arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 blomkål
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 knsp. chilipulver
1 spsk. olivenolie
2 ansjosfileter
havsalt og friskkværnet peber
5 dl kogende vand
2 spsk. cidereddike

Sådan gør du:

Fjern de grønne blade, og skær blomkålen ud i mindre stykker (det hele kan bruges, gem dog 2 buketter til garniture). Hak løg og hvidløg, og kom det i en gryde med olivenolie og chili, og sauter det let i 1 min., uden at det tager farve. Tilsæt blomkålsbuketter og ansjosfileter, krydr med salt og peber, og sauter i yderligere 1 min. Hæld kogende vand over, og lad det hele koge i 5-10 min. Blend så suppen, til den er glat, og kog den herefter op, og tilsmag med salt, peber og lidt eddike. Del de 2 blomkålsbuketter ud i helt små stykker, og drys dem ned i suppen ved servering, så der er noget, som knaser på en rar måde. Det er vigtigt at holde sig til den korte tilberedningstid og sørge for, at suppen ikke står og koger i lang tid, efter den er blendet, da den ellers mister sin friskhed og godt kan komme til at smage lidt for meget af kål. Spis suppen med godt brød til – enten som forret eller nem aftensmad. Hvis du vil servere den som hovedret, bør du fordoble portionen.