arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Kødboller
500 g hakket kalv og flæsk, 8-15% fedt
1 lille tsk. salt
1 æg
45 g hvedemel
2½ dl sødmælk
2 store løg, fintrevne
½ tsk. peber

Karrysauce
2 løg, finthakkede
1 tsk. smør
2 madæbler i tern
1 lille spsk. madraskarry
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl sødmælk
½ dl fløde
5 dl hønsefond
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber

Smørbolle
25 g blødt smør
25 g hvedemel

Sådan gør du:

Kødboller
Rør kødet med salt og æg, og tilsæt løg, mel og peber. Rør mælk i farsen og lad den trække tildækket i køleskabet et par timer, eller til næste dag. Form farsen til små boller med en våd spiseske og læg dem forsigtigt i kogende saltet vand i 3-5 min.

Sauce
Sautér løg, æbler, hvidløg og karry i smør. Tilsæt hønsefond, mælk og fløde og lad koge op. Jævn saucen med en smørbolle, blend og smag til med salt, peber og æblecidereddike. Læg kødbollerne i saucen og varm retten hurtigt igennem.

Smørbolle
Rør blødt smør og mel sammen til en glat, luftig masse.

Tip: Tilbehør kunne være rispilaf, æblerelish eller råkost af æble og kål, samt grofthakket kruspersille.