arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Fars
2 skiver hvedebrød, befriet for skorpe
3 dl letmælk
500 g hakket kalv og flæsk
5-7 % havsalt og friskkværnet peber
2 æg

Sovs
1 liter vand eller tynd bouillon
1 spsk. salt
3 laurbærblade
1 knoldselleri
1 spsk. maizena
½ dl piskefløde
friskkværnet peber
saft af ½ citron
evt. sukker
1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du:

Læg brødet i blød i mælk i ca. 10-15 min. Kom kødet i en skål, og rør med salt, peber, æg og udblødt brød og mælk til en lind fars. Det er en god idé at røre den i et par min., så farsen bliver rørt sej og derved bliver godt saftig, når den tilberedes. Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile i 15-20 min., inden du laver boller. Bring vand eller bouillon i kog, og tilsæt salt og laurbærblade. Når vandet koger, så form farsen til boller med en spiseske, og kom bollerne ned i vandet lidt ad gangen, og lad dem koge/pochere på helt lavt blus i 4-5 min., indtil de bliver faste og selv kommer op til overfladen. Fisk bollerne op, og læg dem i en skål, og lav flere boller, indtil al farsen er brugt. 

Skræl og skær sellerien ud i tern på 1x1 cm, og kog ternene i bouillonen i ca. 3-4 min., indtil de er møre. Sigt bouillonen over i en anden gryde, og lad den koge ind i 5 min., tilsæt herefter maizena rørt ud i lidt koldt vand, og kog i yderligere et par min. Tilsæt fløde, og lad sovsen koge i yderligere 4-5 min., og smag så til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sukker. Kom boller og selleri tilbage i sovsen, og varm alt grundigt igennem. Drys til slut med hakket persille, og server med ris, kogte kartofler eller korn.