arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

8 spoleben
2 spsk. rapsolie
havsalt og friskkværnet peber
8 skalotteløg
3 æbler
½ savojkål
5 kviste timian
3 fed hvidløg
½ øl (pilsner eller hvedeøl)
½ dl æbleeddike 
½ liter vand, fjerkræ- eller lys kalvebouillon
evt. lidt sukker
½ bundt bredbladet persille

Sådan gør du:

Kom spolebenene i en stor sauterpande eller en stegegryde, og brun dem grundigt på alle sider i lidt rapsolie, og krydr med salt og peber. Skær skalotteløgene i halve, æblerne i kvarte, og savojkålen i grove stykker. Når benene er brunet, så tilsæt timian, hele fed hvidløg, skalotteløg, æbler og savojkål, og lad det brune med i yderligere 1 min. Tilsæt herfter øl, eddike og vand/bouillon, lad det koge op, og skum så af for urenheder.
Læg låg på gryden, og sæt så gryden i en 150° varm ovn, og lad spolebenene braisere i ca. 1½-2 timer. Vend benene rundt nogle gange under braiseretiden, så de bliver flot glaserede på alle sider. 
Tag gryden ud af ovnen, og smag skyen til med salt, peber og evt. lidt eddike og sukker. Du behøver ikke at koge den yderligere ind – skyen er fin, som den er; ikke så tyk, men fyldt med kraft. 

Server spolebenene med hakket persille på toppen. De er dejlige med kartoffelmos til, eller med bagte rodfrugter.