arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

Gås i øl
Ca. 1,2 kg hele gåsebryster
5 gode æbler
1 lille knoldselleri
200 g pancetta – eller tørsaltet bacon, holdt i én klump
5 stilke rosmarin
4 fed hvidløg, hakkede
1 stort skalotteløg, i skiver
3 dl æblemost
1 mørk og maltet øl
Salt og peber
Citronsaft
Olivenolie

Æblegastrik
1,75 dl æbleeddike
100 g sukker

Sådan gør du:

Start med at lave en æblegastrik: smelt sukkeret til karamel på en pande eller i en tykbundet gryde. Hæld eddiken hældes ved, og kog igennem, til karamellen er opløst og konsistensen er som sirup.

Del gåsebrysterne, krydr dem med salt og peber, og brun dem godt af på begge sider i en støbejernsgryde; jo mere du bruner, jo mere sødmefuld stegesmag får du. Tag gåsebrysterne op og lad dem hvile lidt. Skræl sellerien, og skær den i store tern. Skær æblerne i både. Steg halvdelen af æblerne og sellerien i gryden, til det får lidt farve. Skru ned for blusset, og tilsæt hakkede hvidløg, skalotteløg i skiver og rosmarin og steg et par minutter. Tilsæt øl, pancetta, æblejuice og halvdelen af gastrikken, og lad det simre under låg i ca. 10-15 minutter. Tjek brysterne et par gange undervejs, mærk på dem (de skal være rosa indeni). Vend resten af selleriternene i citronsaft, olivenolie, salt og peber, pak dem ind i stanniol og bag dem i ovnen ved 180° i ca. ½ time, til de er møre.

Sving resten af æblerne på en varm pande i maks. 2 minutter med resten af æblegastrikken, og tag dem af varmen. Gem dem til at garnere retten med. Når brysterne er færdige, så tag dem op ad gryden sammen med pancettaen. Sigt braiserskyen fra i en gryde, og kog den ind til den ønskede smag og konsistens. Skær pancettaen i tern, og kom braisergarniture, de bagte selleri og æbler i lidt af skyen og brysterne skåret i tynde skiver. Drys evt med lidt hakket rosmarin.

TIP Gastrik kan holde sig i evigheder. Opbevar den i en flaske eller lign. og stil den i køleskabet.