arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Oksetværreb
2 kg oksetværreb
havsalt og friskkværnet peber
3 fed hvidløg
2 løg
2 gulerødder
3 store stilke bredbladet persille
2 kviste timian
5 laurbærblade
3 kviste rosmarin
4 dl kraftig rødvin
2 dl vand
2 spsk. cidereddike
10-15 g smør

Kartoffel-græskarpuré
1 kg bagekartofler
400 g græskar (renset vægt), f.eks. hokkaido eller butternut
2 dl letmælk
50 g smør
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Braiseret oksetværreb
Rids tværrebet, og krydr det med salt og peber. Læg tværrebet i et fad på en bund af hele hvidløgsfed, løg og gulerødder i stykker, persille, timian, laurbærblade og rosmarin, og hæld rødvin og vand over. Steg tværrebet i ovnen ved 175° i 1½ time – dryp jævnligt med skyen, og kom evt. lidt ekstra vand ved, så skyen ikke fordamper. Tag fadet ud af ovnen, og si skyen over i en gryde. Skum fedtet af, og juster smagen med lidt eddike, salt, peber og evt. lidt sukker.
Hæld nu skyen samt urterne (uden krydderurtekviste og laurbærblade) i en blender, og blend det glat med lidt koldt smør til en cremet sovs.

Kartoffel-græskarpuré
Skræl kartofler og græskar, skær begge dele i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Sæt gryden over at koge, og kog i 25-30 min., indtil kartofler og græskar er helt møre. Hæld så vandet fra, og lad kartofler og græskar stå 2-3 min i gryden og dampe af. Lun mælken i en lille gryde. Skær smørret ud i små tern. Mos kartofler og græskar med en kartoffelmoser eller et priskeris, tilsæt varm mælk og smør, indtil mosen er helt jævn og blød, og smag til med salt og frisk peber.

Servering
Skær kødet ud i tykke skiver, og overhæld det med sovsen. Spis med der samme med kartoffel-græskarpuré og groft brød til.