arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. maizena
3 dl letmælk
½ vaniljestang

Desuden
100 g makroner 
½ dl sherry
200 g friske brombær
1 dl piskefløde
fintrevet skal af ½ usprøjtet appelsin

Sådan gør du:

Lav først cremen: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt sukker på spækbrættet med den flade side af kniven, så kornene skiller sig ad.

Kom vanilje og stang og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde, og rør dem godt sammen. Sæt gryden på komfuret, og varm op under grundig piskning. Lad cremen koge igennem i 2-3 min., indtil den tykner og bliver helt glat og blød. Tag gryden af varmen, og kom cremen over i en lille skål. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold.

Når cremen er kold, er det tid til at bygge din trifli. Kom lidt letknust makron i bunden af en serveringsskål eller et lille portionsglas, og stænk med lidt sherry. Kom lidt brombær oven på og herefter lidt creme. Gentag dette, indtil der ikke er flere brombær og mere creme tilbage. Slut af med let pisket flødeskum på toppen og lidt knust makron og revet appelsinskal.

Lad triflien stå ½-1 time i køleskabet, inden du serverer den, så den lige "sætter" sig.