arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Ølreduktion
5 dl Brown Ale øl (Jacobsen)

75 g sukker

Iscreme
190 g sukker

12 æggeblommer

½ liter mælk

½ liter piskefløde

Sådan gør du:

Ølreduktion
I en gryde koger du brown ale og sukkeret ind (reducerer) indtil det fylder 2,5 dl og 
lad det køle af herefter.

Iscreme
Giv mælken og piskefløden et opkog. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig blanding, 3-4 min. Tilsæt den varme mælkeblanding. Hæld is-cremen tilbage i gryden og varm forsigtigt op og rør konstant med en træske til is-cremen begynder at blive tykkere. Når man trækker en finger over skeen, skal den efterlade et tydeligt spor (cremen må ikke koge og højst komme op på 85°). Tag gryden af varmen og sigt is-cremen ned i en kold skål og rør med mellemrum rundt i is-cremen i de næste 5 minutter. Når øl-reduktion og is-cremen er kølet lidt af, blander du dem i en skål og sætter skålen i køleskabet. Når is-cremen er køleskabskold, kommer du den i ismaskinen og kører den til den har konsistens som softice.
 Kom den ud i en kold skål og sæt den i fryseren.

TIP Du kan skyde genvej ved at købe en kvalitetsvaniljeis og blande med øl-reduktionen fra opskriften (det bliver dog ikke helt så godt som at køre det i ismaskine). Du lægger vanilleisen i køleskabet, indtil den bliver blød som softice og blander den så med den indkogte kolde øl-reduktion og fryser det let ind.

Øl-reduktionsmængden i opskriften passer til 1,4 kg vaniljeis, så kan du selv tilpasse det efter, hvor meget du behøver.

Læg mærke til, at der står gram og ikke liter. Det er fordi, der kan være 'sprøjtet' meget luft ind i industri-is; så vægten er et bedre sammenligningsgrundlag.

Relaterede opskrifter