arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

8 skiver daggammelt hvedebrød
2 dl græskarmos (se opskrift nedenfor)
100 g gedeost i rulle
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 kvist rosmarin
Havsalt og friskkværnet peber 

Græskarmos
1/2 butternut squash
10 g smør
1/4 dl æbleeddike
Havsalt og friskkværnet peber
1 tsk. akaciehonning

Sådan gør du:

Græskarmos
Skræl græskarret, flæk det, fjern kernerne med en ske, og skær græskarkødet ud i grove tern. Kom græskarternene i en gryde, dæk dem med vand, og bring gryden i kog. Kog græskarret i ca. 20 min., til det er mørt, og hæld vandet fra. Kom det kogte græskar i en blender sammen med smør, eddike, salt og peber og honning, og blend, indtil puréen er helt glat. Kom græskarpuréen i en gryde, varm den igennem, og smag evt. til med lidt ekstra eddike, salt og peber.

Læg brødskiverne på en ovnrist, smør dem med græskarmos, og læg herefter tynde skiver af gedeost oven på. Dryp med olivenolie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Kom brødene i ovnen, og bag dem ved 250° under grilllen i 3-4 min., til brødene er sprøde, og osten gratineret. Spis brødene med det samme, mens de er lune, enten som en lille snack eller som forret med en god salat til