arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

200 g smør
150 g sirup
75 g g brun farin
125 g sukker
5 g stødte nelliker
5 g stødt allehånde
5 g stødt kanel
5 g potaske udrørt i 2 spsk. vand
40 g hakkede mandler
Fintrevet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin
400 g hvedemel

Sådan gør du:

Smelt smør, sirup, brun farin og sukker forsigtigt i en gryde, indtil det bliver håndvarmt. Kom krydderierne ned i smørmassen og rør dem godt ud. Rør melet i smørmassen sammen med potaskevandet, mandlerne og appelsinskal – og rør/ælt det hele sammen til en homogen dej uden at ælte for meget. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i en time eller mere. Skær ud i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 200°, indtil de er pænt brune uden at være for mørke (ca. 6 min.).

TIP Når du laver småkager eller tærtebunde, er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget. Gør du det, vil kagerne have tendens til at blive seje i stedet for sprøde. Så ælt/rør endelig ikke dejen i længere tid end lige til det punkt, hvor ingredienser er samlet og dejen virker 'homogen' og ensartet. Dette gælder både når du ælter i hånden, i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor.