arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Marinering: 
3 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 håndfuld friske mynteblade
2 spsk. tandoori-karrypasta (fås i asiatiske butikker)
2 spsk. citronsaft
1 dl yoghurt naturel 4½ %
1 tsk. fint salt
1 tsk. paprika
8 kyllingelår, gerne overlår (ca. 700-800 g)

Sovs: 
3-4 løg (ca. 300 g pillet)
3 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 frisk stærk chili
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala
1 tsk. paprika
2 dl fjerkræbouillon
1 gulerod
½ rød peberfrugt
80 g smør
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. tomatpuré
1-1½dl piskefløde
1 dl kokosmælk
2 spsk. citronsaft
½ bundt frisk mynte
½ bundt frisk koriander
1 dl yoghurt naturel 4 ½%

Sådan gør du:

Dagen før:
Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Hak begge dele fint. Hak mynten groft. Vend det hele sammen med de øvrige marinadeingredienser. Vend kyllingen i marinaden, dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.

På dagen:
Tag kyllingen op af marinaden, og skrab den godt af med en ske – men gem al marinaden. Brun kyllingen på begge sider på en varm pande med olie – pas på, det ikke branker. Krydr med salt. Lav nu sovsen. Pil løg og hvidløg, og hak løgene groft. Skræl ingefæren, og skær den i mindre stykker. Skær også chilien i mindre stykker. Kom de to slags løg, ingefæren og chilien i en blender sammen med spidskommen, garam masala og paprika. Kom også lidt af bouillonen ned i blenderen, så glider den nemmere – men pas på ikke at komme for meget i, så massen bliver for vandet. Kør til en ensartet masse.

Skræl guleroden, fjern stok og kerner fra peberfrugten, og snit begge dele i fine tern. Smelt smørret i en bredbundet gryde. Sauter grønsagerne og løgmassen i smørret, og lad det riste godt sammen. Tilsæt de hakkede tomater og puréen sammen med resten af bouillonen, fløde, kokosmælk, citronsaft og resterne af yoghurtmarinaden fra kyllingen.

Kom kyllingestykkerne ned i sovsen, og lad retten simre ved svag varme i 40-50 minutter under låg. Kog risene efter anvisningen på posen. Hvis sovsen virker tynd, så tag kyllingen op, og kog sovsen lidt ind, så den bliver tykkere. Kom kyllingen tilbage i sovsen bagefter.

Skyl de grønne urter, og hak dem groft. Kom dem i sovsen sammen med yoghurt, smag til med salt og peber, og juster evt. friskheden med citronsaft.