arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 spsk. olivenolie
600 g hakket oksekød 6-8%
havsalt og friskkværnet peber
2 løg
1 fed hvidløg
1 frisk rød chili, befriet for kerner  
1 spsk. rødvinseddike
3 dåser flåede tomater
200 g kogte kidneybønner ((100 g i ukogt vægt) se herunder, eller køb på dåse)
200 g kogte hvide bønner ((100 g i ukogt vægt) se herunder, eller køb på dåse)

Sådan gør du:

Varm olien op i en gryde, tilsæt hakkekød, og sauter det i nogle min., til kødet er godt brunet, og krydr med salt og peber. Pil og hak løg og hvidløg, og kom dem ned til kødet sammen med en halv chili, og lad det sautere i yderligere et par min. Tilsæt rødvinseddike og flåede tomater, og lad chilien koge i 45-60 min. på lavt blus. Tilsæt de kogte bønner, og lad chilien koge i 10 min. mere. Smag til slut til med salt og peber og resten af den friske chili, alt efter hvor meget spark du synes, der skal være. Server chilien med yoghurt naturel, ekstra frisk chili og speltflute eller ris til.

Kogte bønner
Dag 1 Sæt bønnerne i blød i en skål med koldt vand, og udblød dem i 12 timer.

Dag 2 Hæld udblødningsvandet fra, og kom bønnerne i en gryde, dæk dem med friskt vand, og bring dem i kog. Lad bønnerne koge stille og roligt i ca. 35- 40 min. under låg, til de er møre. Hæld vandet fra bønnerne – så er de klar til brug.