arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

100 g valnøddekerner
250 g Valrhona Guanaja 70% mørk chokolade
135 g smør
5 mellemstore æg
380 g sukker
65 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. havsalt
2 spsk. kakaopulver
1 brownieform (24 x 24 cm)

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 170° ved varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i dejen. Hæld dejen i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir.

Bag brownien i ca. 40 minutter – den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.

TIP Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.