Tilbage til opskrifter

Chokoladekage med valnødder og pære

Pærer og valnødder er som skabt for hinanden, og når de forenes i en mørk chokoladekage, er det nærmest som at høre englene synge. Server kagen afkølet, drysset med flormelis.

Sådan gør du

Hak de 100 g chokolade og valnødderne groft. Kom begge dele i en skål og stil den til side.

Hak de 180 g chokolade og smelt det sammen med smørret i en lille gryde over svagt blus. Tag gryden af blusset.

Forvarm ovnen til 180°. Pisk æg, rørsukker, vaniljekorn og kanel meget luftigt i en skål. Rør kaffe og den smeltede chokolade i. Sigt melet i og vend det i massen. Vend til sidst chokolade-valnøddeblandingen i.

Skræl pærerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Smør springformen og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker væk. Fordel dejen i en springform på ca. 24 cm i diameter formen og læg pærestykkerne ovenpå – f.eks. som en roset. Drys med flormelis.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 55 minutter. Tag den ud og lad den køle let af i formen før servering.

Ingredienser

100 g chokolade 70%
75 g valnødder
180 g chokolade 70%
125 g smør
2 æg
75 g rørsukker
½ vaniljestang (kornene heraf)
1 tsk kanel
1 spsk stærk kaffe
100 g hvedemel
750 g modne pærer
smør til formen
Lidt flormelis som drys