arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

100 g mandler
100 g hasselnødder
5 dl sødmælk
kornene af ½ vaniljestang
70 g mælkepulver (fås i velassorterede supermarkeder og i helsekostforretninger)
50 g honning
150 g mælkechokolade 40%
200 g mørk chokolade 66% 

Sådan gør du:

Begynd med at smutte mandlerne. Kom mandlerne i en gryde med kogende vand, og lad dem blanchere i 2 minutter. Skyld dem i koldt vand, inden du begynder smutteriet. Lad dem derefter tørre på et rent klæde. Forvarm ovnen til 180° ved varmluft. 
Fordel smuttede mandler og hasselnødder i hver sin ende af en bageplade beklædt med bagepapir. Rist i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne, og hasselnøddernes hinde løsner sig. Tag pladen ud af ovnen, og lad mandler og nødder køle af. Gnid hinderne af hasselnødderne i et rent viskestykke. Stil mandler og nødder til side.

Hak mælkechokoladen og mørk chokolade groft, og kom begge dele i en skål. Smelt chokoladen i et varmt vandbad eller i en mikrobølgeovn (ved 'defrost' eller maksimum 500 W under hyppig omrøring). Stil skålen til side. Pisk sødmælk, vaniljekorn, mælkepulver og honning sammen i en gryde. Bring det i kog. 

Kom mandler og hasselnødder i en foodprocesor, og kør dem til en pasta. Tilsæt den smeltede chokolade og derefter den varme mælkeblanding, og kør hurtigt blandingen sammen. Fordel chokoladesmørepålægget i helt rene sylteglad – du kan forinden sterillisere glassene i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter. Opbevar smørepålægget i køleskab, hvor det kan holde sig i 1 uge.