arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

150 g blødt smør
70 g marcipan, revet
150 g rørsukker
4-5 æg (alt efter størrelse)
140 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ vaniljestang
fintrevet skal af 1½ usprøjtet citron

Glasur
50 g flødeost naturel 10 %
50 g græsk yoghurt 2 %
200 g flormelis
revet skal af ½ usprøjtet citron
saft af 1½ citron

Sådan gør du:

Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse. Tilsæt 1 æg ad gangen, og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes. Bland mel, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Kom dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen ved 190° i 20-25 min. Tag kagen ud, og lad den køle af. Lav en glasur ved at røre flødeost og yoghurt sammen med flormelis til en glat creme. Smag cremen til med fintrevet citronskal og -saft, og smør den på kagen, når den er helt kold. Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter.

TIP Skal kagen ligne en klassisk citronmåne nede fra tanken, kan du skære den midt over. Vi kan i øvrigt forsikre dig om, at citronmånen her vil kunne få selv de mest forhærdede købekageentusiaster til at droppe købevarianten og gå i krig med mel og citroner!