arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

200 g stenbiderfilet (bestil det hos din fiskehandler) eller filet af torsk eller sandart
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet lime
Havsalt og friskkværnet peber
2 spsk. koldpresset rapsolie

Krydderurtebrød
2 store håndfulde blandede krydderurter (persille, basilikum, kørvel, salvie)
½ dl olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
8 tynde skiver daggammelt hvedebrød

Sådan gør du:

Skær stenbideren ud i helt tynde skiver, og bred dem ud på et fad. Kom fintrevet skal og saft af de 3 citrusfrugter ud over skiverne, og krydr med salt og peber. Lad fisken trække i 15- 20 min. i citruslagen, og dryp herefter olien hen over. Vend forsigtigt lidt rundt på skiverne, så de bliver jævnt marineret. Spis den syltede stenbider med det krydderurtegrillede brød til – du skal bare tage et par skiver op af lagen og over på tallerknen. Den rå fisk, der nærmest tilberedes af syren i citrusfrugterne, er en skøn forret, men den er også dejlig som en frokostret – måske med en lille salat i baghånden.

Krydderurtebrød
Kom krydderurter, olie, salt og peber i en blender, og blend det til en jævn grøn olie. Smør eller pensl olien på brødskiverne, og grill på en varm grillpande på begge sider, til de bliver gyldne og helt sprøde. Du kan også lave brødene under grillelementet i ovnen. Krydderurtebrødene kan bruges som en lille snack eller som tilbehør til salater, supper og frokostretter.