arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge: 

1 portion dampede muslinger

Blanquette:
60 g smør
1 æg
1 spsk. cremefraiche 38%
5 dl god muslingebouillon
1-2 spsk. citronsaft
friskkværnet peber
1 bundt krydderurter (f.eks. persille,
kørvel og estragon)
1 skalotteløg

Sådan gør du: 

Tag muslingerne ud af skallerne, og læg
muslingerne i et dybt fad, der kan tåle
varme.
Sigt muslingernes kogebouillon over i en
gryde – mål det af, der skal være 5 dl, og
er der ikke det, så spæd op med lidt vand.
Lav blanquetten: Smelt smørret, til det
bliver gyldenbrunt. Kom det hele æg og
cremefraichen i en blender, og tilsæt kogende
muslingebouillon samt det brunede
smør, mens du blender, så du får en dejlig
cremet sovs. Smag til med citronsaft og
peber.
Hæld sovsen hen over muslingerne i fadet
– den luner de kolde muslinger let. Hak
krydderurter og skalotteløg helt fint, og
drys dem over blanquetten.