arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

2 kg Limfjordsmuslinger
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
det hvide af 1 stor porre
15 g smør
½ bundt timian
1 dl cider eller syrlig æblemost
3 dl øl
½ dl piskefløde
12-16 små nye porrer
½ bundt dild
1 spsk. cidereddike
2 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rengør muslingerne ved at skrubbe dem grundigt under koldt vand og fjerne skægget. Smid de muslinger væk, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen og dem, hvis skaller er gået i stykker. Pil og hak løg, hvidløg og porre fint, og kom dem i en gryde med lidt smør. Sauter grønsagerne let, uden at de tager farve, tilsæt muslinger, og rør godt rundt. Hæld cider og øl ved muslingerne, læg låg på, og damp muslingerne i 4-5 min., til de har åbnet sig. Kasser derefter muslinger, der ikke har åbnet sig. Sigt muslingebouillonen over i en anden gryde, og kog den op med fløde – lad den koge i ca. 5 min. Stil i mellemtiden muslingerne til side i gryden med låg over.

Rens de små nye porrer ved at skære top og bund af og skylle dem grundigt i koldt vand. Blancher så porrerne i kogende saltet vand, og vend dem herefter med hakket dild, cidereddike, koldpresset rapsolie, salt og peber til en frisk ”salat”. Kom porrerne på toppen af muslingerne. Smag bouillonen til med salt, peber og evt. lidt frisk øl. Hæld den over muslinger, og server straks med dejligt groft brød til at suge den gode muslingebouillon op med.

TIP Damp ca. 1 kg ekstra muslinger, pil dem, og opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet til en rugsalat med agurk, melon, løvstikke og muslinger. Hæld gerne muslingebouillon (uden fløde) over muslingerne, så holder de sig friske og fine.