arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

2 kg Limfjordsmuslinger
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
det hvide af 1 stor porre
15 g smør
½ bundt timian
1 dl cider eller syrlig æblemost
3 dl øl
½ dl piskefløde
12-16 små nye porrer
½ bundt dild
1 spsk. cidereddike
2 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rengør muslingerne ved at skrubbe dem
grundigt under koldt vand og fjerne skægget.
Smid de muslinger væk, der ikke
lukker sig ved et let bank mod bordpladen
og dem, hvis skaller er gået i stykker.
Pil og hak løg, hvidløg og porre fint, og
kom dem i en gryde med lidt smør. Sauter
grønsagerne let, uden at de tager farve,
tilsæt muslinger, og rør godt rundt.
Hæld cider og øl ved muslingerne, læg låg
på, og damp muslingerne i 4-5 min., til de
har åbnet sig.
Kasser derefter muslinger, der ikke har
åbnet sig.
Sigt muslingebouillonen over i en anden
gryde, og kog den op med fløde – lad den
koge i ca. 5 min. Stil i mellemtiden muslingerne
til side i gryden med låg over.
Rens de små nye porrer ved at skære top
og bund af og skylle dem grundigt i koldt
vand. Blancher så porrerne i kogende saltet
vand, og vend dem herefter med hakket
dild, cidereddike, koldpresset rapsolie,
salt og peber til en frisk ”salat”.
Kom porrerne på toppen af muslingerne.
Smag bouillonen til med salt, peber og evt.
lidt frisk øl. Hæld den over muslinger, og
server straks med dejligt groft brød til atsuge den gode muslingebouillon op med.