arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Dej
2 kg fint hvedemel
1 l vand
50 g gær
180 g sukker
20 g salt
2 æg
150 g smør

Rørt sennep
 sennep
 akaciehonning
lidt plukket timian
lidt knust allehånde

Hjemmelavet tomatketchup
1 løg
1 hvidløg
1 spsk. olivenolie
40 g rørsukker
1 stjerneanis
1 tsk. karry
havsalt og friskkværnet peber
500 g tomater
½ dl æbleeddike

Desuden
Pølser af god kvalitet

Sådan gør du:

Dej
Rør gær, sukker og salt ud i vandet. Tilsæt mel lidt efter lidt. Når ca. halvdelen af melet er tilsat, så ælt æg og smeltet smør i. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i 15-20 minutter. Form pølsebrødene, ca. 120 g pr. brød – og lad dem hæve, til de bliver lette og luftige. Størrelsen på brødene kan du variere afhængig af den pølse, du har tænkt dig at servere dem med! Bag pølsebrødene ved 200° i 12-14 min. Brødene skal kun være lysebrune, når de kommer ud, da de skal kunne tåle at blive varmet igen inden spisning.

Rørt sennep
Rør alle ingredienserne sammen.

Hjemmelavet tomatketchup
Skræl og snit løg og hvidløg – du behøver ikke at bekymre dig om hvor fint, da ketchuppen skal blendes til sidst. Sauter løgene let i olivenolie. Tilsæt sukker, stjerneanis, karry, salt og peber, og lad løgene karamellisere i sukkeret. Skær tomaterne i grove tern, og kom dem ned til løgene i gryden sammen med eddike. Lad det hele koge ved svag varme i ca. 45 minutter, til du har en tæt kompot. Blend tomatkompotten til en glat puré, og sigt den igennem en fintmasket sigte (brug evt. en ske til at mase puréen igennem med). Hæld ketchuppen i en skål, og afkøl den.

Servér
Flæk brødene, og smør med olivenolie. Grill brødene på en varm grill eller grill-pande, til de bliver let brankede og sprøde. Tag brødene af varmen, og smør dem med sennep. Læg de stegte eller grillede pølser ind i brødene, kom tomatketchup, fine ringe af skalotteløg og fintskåret purløg på toppen. Server hotdoggen med det samme, så brød og pølser er varme og sprøde.

TIP Hvis du ikke skal bruge ketchuppen med det samme, så hæld den i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i 50-60 dage, hvis den er uåbnet, og 10-15 dage, hvis du har åbnet den.