arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 spsk olivenolie
1 blomkål
2 fed hvidløg
2 blade salvie
1/2 bundt asparges
50 g smør
1 liter vand
2 spsk. fiskesause
2 spsk. æbleeddike
1 dl fløde
Salt og peber

Sådan gør du

Gnid lidt olie på blomkålshovedet og bag det i ovnen ved 200 grader, indtil det er blevet let gyldent. Smelt smørret i en gryde, hak hvidløg og salvie fint og lad det stege i smørret, indtil det er blevet blødt, men ikke har fået farve. Tilsæt dernæst blomkål og asparges, der er hakket groft, og dæk grønsagerne med vand. Lad det koge i cirka 30 minutter, til det er meget mørt, og tilsæt så de resterende ingredienser. Purér suppen med en stavblender, eller hæld det hele i en blender. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber. Server med nybagt surdejsbrød eller ristede brødcroutoner.