arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

Financiers
250 g mandelmel eller fint blendede smuttede mandler
280 g flormelis
12 æggehvider
25 g hvedemel
Kornene af 1 vaniljestang
200 g smør
Lidt ekstra formelis til drys

Desuden
Financiersforme, gerne i silikone (alternativt kan du bage dem i små muffinforme)

Sådan gør du:

Bland mandelmel og formelis sammen i en stor skål. Pisk æggehviderne i med en elpisker. Tilsæt mel, og pisk til massen er blank. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i dejen. Smelt smørret i en lille gryde. Lad det koge, indtil det dufter af hasselnødder og har fået lidt farve – og er blevet til brunet smør eller 'beurre noisette'. Sigt smørret så evt. grums bliver sorteret fra, og vend det i dejen. Hæld dejen i et par engangssprøjteposer, og lad den hvile i minimum 1 time i køleskabet. Forvarm ovnen til 200° ved varmluft. Fyld dejen i små eller store financiersforme og sigt en smule flormelis ud over overfladen. Bag kagerne afhængigt af formens størrelse, ca. 9 minutter for små kager og 12-15 minutter for store kager. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af i formene inden servering/nedpakning. Financiers skal opbevares uden for køleskabet i en pose, hvor de kan holde sig i 4-5 dage.

TIP Denne opskrift på financiers har et højt indhold af æggehvider, som giver bløde kager. Ønsker du kager, der er mere faste i konsistensen, kan du evt. bruge marcipan i stedet for mandelmel og samtidig tilsætte lidt mere hvedemel.