arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

½ spidskål
2 bundter forårsløg
1 courgette
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
havsalt og friskkværnet peber
½ frisk rød chili, befriet for kerner 
15-20 jomfruhummere
15-20 ark forårsrulledej (kan købes hos asiatiske supermarkeder)
1 æg
1 liter vindruekerneolie til fritering.

Sådan gør du:

Skyl og rens alle grønsagerne, og snit dem herefter fint. Kom olie i en varm wok eller sauterpande, og sauter grønsagerne heri i 30 sek., så de bare lige falder lidt sammen. Smag til med hakket hvidløg, friskrevet ingefær, salt, peber og fintsnittet chili. Lad fyldet køle lidt af.

Pil imens jomfruhummerne, så du står tilbage med de nøgne haler (skaller og hoveder kan du evt. komme i fryseren og burge til at koge bisque på en anden god gang). Flæk jomfruhummerhalerne på langs, og fisk tarmstrengen ud. Krydr så halerne med salt og peber. 

Nu er det tid til at lave forårsrullerne. Tag et ark dej ud på bordet, pensl let med sammenpisket æg langs alle 4 kanter, og læg herefter 1-2 spsk. grønsagsfyld på centralt, og dog lidt oppe i den ene ende. Læg herpå 2 af de halverede rå jomfruhummerhaler. Det er vigtigt, at halerne er rå, for er de først tilberedt en gang, risikerer du, at det fine jomfruhummerkød bliver tørt, når det så tilberedes inde i rullen. Når fyld og haler er placeret, så fold 2 af dejsiderne ind over, så de lukker til om det yderste af fyldet. Rul til sidst forårsrullerne stramt sammen, og luk med lidt æg til sidst, så du er sikker på, at rullen ikke går op under stegning. 

Fyld og rul alle forårsrullerne på samme måde, og friter dem herefter i 160° varm vindruekerneolie i 2-3 min. (hvis du ikke har et termometer, kan du vurdere, om olien er tilstrækkeligt varm ved at stikke enden af en tændstik i olien – syder det omkring den, er olien klar). Kom kun 4-5 ruller i ad gangen, så olien ikke taber al varmen, og tag dem op med en hulske, efterhånden som de bliver gyldne og sprøde.

Læg forårsrullerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle, drys med salt, og spis dem varme og friskkogte med soja og sur-sød cholisauce at dyppe i.