arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

500 g hakket kalv og flæsk 5-7%
havsalt
4 spsk. hvedemel
2 æg
1 æggehvide
1 løg
1 dl mineralvand
2 dl letmælk
5 kviste timian friskkværnet peber
1 spsk. rapsolie
10 g smør

Sådan gør du:

Rør hakket kalv og flæsk med salt og mel. Tilsæt æg og hvide, og rør godt rundt til en jævn fars. Pil og hak løget helt fint, kom det i farsen, og tilsæt også mineralvand og mælk lidt ad gangen, mens du rører grundigt. Det er vigtigt, at farsen bliver rørt godt sammen, så den kan binde væsken og derved holde på saftigheden, når den bliver stegt. Hak timianbladene, og kom dem i farsen, og krydr også med peber og evt. lidt ekstra salt. Sæt farsen i køleskabet, og lad den trække i ½-1 time inden stegningen, så smagen af løg og timian trækker ud i farsen, og farsen samtidig ”sætter” sig og bliver fast og god at stege. Varm en pande op på komfuret, og tilsæt fedtstof – først olien, og når den er varm, så tilsæt smørret, og lad det bruse af. Form frikadeller af farsen med en ske, og steg dem, til de er gyldne og gennemstegte, ca. 5-6 min. på hver side på medium varme. Server de lune deller med grønlangkål og en grydefuld kogte kartofler