arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Roux:
20 gr saltet smør
30 gr mel

Sauce:
21 gr planteolie 
50 gr hakkede løg
1 fed hvidløg, hakket
200 gr lys kyllingebouillon
250 gr vand
85 gr sødmælk
40 gr fløde
7 gr Meyers hyldeblomsteddike
8 gr salt
1 gr sort peber
10 gr sukker
2 laurbærblad
12 gr dijonsennep
1 gr timian
4 gr revet citronskal

Fyld
100 gr gulerødder skåret i 1x1 cm
100 gr knoldselleri, skåret i 1x1 cm
100 gr grønne ærter  
120 gr spidskål, snittet
600 gr kalvetykkam 

Sådan gør du:

Fremgangsmåde på kalvetykkam
Kalvetykkam skæres i 2x2 cm
Pocheres til det er mørt i vand og kyllingebouillon (det tager ca. en times tid)
Køles ned i lagen hvorefter lagen hældes fra og gemmes til saucen

Fremgangsmåde på sauce
Roux til sauce: Smør smeltes i gryde og afbages med mel.
Olie varmes op og løg, hvidløg sauteres uden at tage farve i et par minutter.
400 gr bouillon fra kalvetykkam tilsættes til roux´en lidt efter lidt under omrøring, så man får en glat sauce uden klumper. Tilsæt resterende væske, salt, peber, laurbærblade og timian. Kog det hele igennem i 5-10 min. Tilsæt citronsaft, citronskal og dijon sennep

Fremgangsmåde på grønsagsfyld
Spidskål og ærter blancheres i saltet vand, afkøles i koldt vand og drænes. 
Gulerødder og knoldselleri koges møre i saltet vand, afkøles i koldt vand og drænes.

Fremgangsmåde den færdige ret
Saucen varmes og tilsættes kødet. Til sidst tilsættes grønsagsfyld og det hele varmes igennem.