arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Fond
Safterne fra stegning af and, gås eller flæskesteg (du kan komme vand, vin, øl eller æblejuice i bradepanden – sammen med suppeurter, laurbær og timian). Hvis du har lavet fugl, så lav et afkog på vingestykker, hals og kråse (kog det godt igennem med lidt vand for at få smag og kraft ud).

Til sovsen
2 spsk. hvedemel pr. ½ liter sauce væske

gerne lidt gastrik (se nederst i opskrift)
havsalt

peber fra kværn

Gastrik
100 g sukker
2 dl æbleeddike eller anden vin- eller frugteddike

Sådan gør du:

Bring afkoget til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden i gryden. 
Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen, og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt to spsk. hvedemel til ca. ½ liter sauce over (dvs. fire spsk til 1 liter). Lad fedt og mel synke til bunds. Pisk nu sovsen sammen, og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med gastrik, salt og peber.

Relaterede opskrifter