arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Gris og urter
2 svinekoteletter
havsalt
2 skalotteløg
4 håndfulde vilde urter fra skoven, f.eks. skvalderkål, bregneskud, skovløg, løgkarse, skovsyre og ramsløg
rapsolie
citronsaft
friskkværnet sort peber

Kærnemælksdressing
½ dl tykmælk eller ymer
½ dl kærnemælk
2 spsk. citronsaft
1 spsk. rørsukker
1 tsk. koldpresset rapsolie
havsalt
friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

Krydr svinekoteletterne med salt, og grill dem på en grillpande ved høj varme i 4-5 minutter på hver side, til de er møre, men stadig saftige. Skær skalotteløgene i strimler, og kom det ned til kødet de sidste 1-2 minutter af stegningen. Lad kød og løg hvile på fedtsugende papir. Skyl og pluk de vilde urter i blade, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Skær kødet i tynde skiver, marinér dem med nogle dråber rapsolie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Til dressingen røres alle ingredienser sammen og smages til med salt og peber. Vend de vilde urter med kødet, de stegte løg og kærnemælksdressingen, og fordel salaten på fire frokosttallerkner. En skål med rabarberkompot eller rabarberchutney og evt. lidt sprødt rugbrød kan fint ledsage salaten.