arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

4 hoveder hjertesalat
2 håndfulde rød eller grøn basilikum
1 håndfuld bredbladet persille
75 g smør
½ tsk. stødt spidskommen
½ fed hvidløg
saft og skal af ½ usprøjtet citron
vindruekerneolie (eller anden neutral olie)
8 hvedechips
(tynde brødskiver penslet med olie og drysset med flagesalt. Ristes i ovnen ved 135°i 20-25 minutter)
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær salathovederne i kvarter eller halve, alt efter størrelse. Skyl dem i koldt vand. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Pluk persille- og basilikumbladene fra stilkene, og skyl og slyng også dem. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det stå over middel varme, til det begynder at brune og dufte af nødder – det tager 10-15 minutter. Hold godt øje med det, og tag gryden af varmen, så snart smørret ser rigtigt ud. Vend spidskommen og finthakket hvidløg i smørret, og lad det trække i et par minutter. Hæld smørret over i en skål, og rør citronsaft, fintrevet citronskal og 2 spsk. vindruekerneolie i. Smag til med salt. Pensl salatbådene med olie på skærefladerne, og krydr med salt. Gril dem ganske kort på en meget varm grill eller pande, så de tager farve på alle skæreflader. Anret den grillede salat på et fad sammen med basilikum og persille, og dryp det brunede smør over. Drys med hvedechips, og krydr med salt og peber en sidste gang.