arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

1 sprængt svineskank på ca. 1 kg (bestil hos slagteren)
1,2 kg svinebov med ben og svær

Kogelage
Ca. 2 liter vand
2 løg
3 hele nelliker
3 laurbærblade
4 kviste timian
10 hele sorte peberkorn
1 spsk. havsalt
2 blade husblas

Krydderblanding
1 skalotteløg
1 tsk. havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk. stødt allehånde
½ tsk. revet muskatnød

Sådan gør du:

Kom skank og bov i en gryde, (skær evt. boven i mindre stykker, hvis det er nødvendigt). Hæld vand ved, så det kun lige dækker, og bring vandet i kog. Skum af for urenheder, og tilsæt så krydderierne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme i 1½-2 timer, til kødet er så mørt, at det slipper benene. Tag kødet op af kogelagen, og lad det køle let af.

Sigt suppen igennem en sigte og over i en ren gryde, og kog det ind til ca. halv mængde. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. Selvom suppen i sig selv er gelatineløs pga. stivelsen i ben og svær, bør den understøttes med lidt husblas, for at sikre at sylten er skærefast.

Pil kødet af benene og kasser sværen. Prøv at plukke kødet af i så hele og store stykker som muligt. Pil skalotteløget, og hak det fint, og bland det i kødet sammen med resten af krydderblandingen. Smag kødet godt til, og kom det i en terrin- eller rugbrødsform, der forinden er foret med husholdningsfilm, så den færdige sylte er nem at få ud.

Afdryp nu husblassen grundigt, og kom den i den varme kogelage, så den opløser sig. Hæld den varme suppe over kødet, så den netop dækker. Luk sylten til med film på toppen, og sæt den i køleskabet. Læg den evt. under let pres med en fyldt mælkekarton, og lad sylten hærde i ca. 12 timer i køleskabet. Skær herefter den gode sylte i skiver. Server med rødbeder, salat samt godt rugbrød og grov sennep.

TIP Du kan pynte sylten på mormor-facon ved at koge en lang, skrællet gulerod med i kogelagen, så den bliver meget mør, og så sænke den hel ned i midten af syltekødet, før du hælder suppen på. Når du så skærer af sylten, er der en fin skive gulerod midt i hvert stykke.