arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Mangosalat 
2 umodne grønne mango
1 agurk
8 cocktailtomater
4 forårsløg
1 håndfuld thaibasilikum
1 håndfuld frisk koriander

Thaimarinade
4 cm ingefær
2 usprøjtede limefrugter
4 spsk. palmesukker eller rørsukker
1 fed hvidløg
4 spsk. sesamolie
2 små thaichilier, finthakkede
½ tsk. fishsauce
60 g tørrede rejer

Desuden
80 g saltede, ristede cashewnødder
60 g letknuste tørrede rejer

Sådan gør du:

Mangosalat
Skræl mangoen og agurken, skær mangokødet fri af stenen med en skarp kniv, og skær både mango og agurk i fine aflange strimler. Vask tomaterne, og skær dem i både, og skær forårsløgene i fine små ringe. Vask krydderurterne, pluk dem i blade, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Thaimarinade:
Skræl ingefæren, riv den fint, og pres saften ud – det er den, du skal bruge. Skær al skrællen af limen med en skarp kniv, skær fileterne fri af lamellerne, og del dem i mindre stykker. Kom cirka 8–10 af tomatbådene i en morter sammen med limestykkerne, sukker, hvidløg, sesamolie, ingefærsaft, chili, fishsauce og tørrede rejer, og stød det hele til en grov pasta. Kom mango, agurker, tomater, cashewnødder, tørrede rejer, krydderurter og marinade i en stor skål, og vend det hele godt rundt. Salaten kan sagtens forberedes nogle timer før, den skal serveres, men jo længere den trækker, jo stærkere bliver den. Spis mangosalaten som en del af en thai-middag.