arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

2 peberfrugter
2 små løg
2 fed hvidløg
½ courgette
2 ds hakket tomat eller tilsvarende friske tomater
1 frisk chili
2 tsk chipotle
1 håndfuld hakket timian
2 tsk muscovadosukker eller brun farin
2 tsk røget paprika
2 tsk stødt spidskommen
20 g mørk chokolade
3 store håndfulde
Grofthakket spinat
Salt
Peber
Olie

Desuden
1 dåse hvide bønner
1 dåse brune bønner (eller kidney bønner)

Sådan gør du:

Skær peberfrugter, løg, hvidløg, courgette og chili ud i små tern (gerne mindre end 1x1 cm) og brun det godt af i olie i en tykbundet gryde. Det er allerede nu at rettens smagsmæssige fundament skal lægges, og det er vigtigt for retten som helhed, at grøntsagerne får tilstrækkelig med farve.

Tilsæt hakkede tomater, chipotle, timian, røget paprika, spidskommen, muscovadosukker, salt og peber og lad det simre 15-20 min. ved svag varme inden chokoladen tilsættes.

Kom til slut grofthakket spinat, hvide og brune bønner ved og lad det integrere sig i retten. Juster med vand eller grøntsagsbouillon undervejs, så retten ikke koger tør. Smag til med salt og peber.

Tip Server med en skefuld fed cremefraiche og bredbladet persillet eller brug chilien som indhold i en wrap.