arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

2 vildænder
havsalt og friskkværnet peber
8 små skalotteløg
200 g jordskokker
2 spsk. rapsolie til stegning
2 fed hvidløg
10 kviste timian
1 dl hvidvin
3 dl hønsebouillon eller vand
2 danske madæbler
10 g smør
fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron

Sådan gør du:

Tjek ænderne for fjerrester og stubbe udenpå og rester af indvolde indeni, og tør dem evt. indeni med køkkenrulle. Krydr ænderne indvendigt og udvendigt med salt og peber, og lad dem trække i 10 min. Skræl løg og jordskokker, og skær dem ud i grove stykker. Sæt en stegegryde på komfuret, tilsæt olie, og varm op, og brun så ænderne grundigt på alle sider. Når ænderne er brunet, så tilsæt løg, hvidløg, timiankviste (gem et par kviste til senere) og jordskokker, og lad dem brune med i et par min. Herefter skal du tilsætte hvidvin og hønsebouillon, røre lidt rundt og lade ænderne simre på lavt blus i ca. 30 min. Skær æblerne ud i grove tern, og plop dem ned i gryden til ænderne, vend godt rundt, og lad det simre i 5 min. mere. Tag gryden af varmen, og tag ænderne op, og lad dem hvile et par min. på skærebrættet.

I løbet af stegetiden har løg, jordskokker og æbler forvandlet sig til en slags kompot – smag den nu til med koldt smør, fintrevet citronskal og citronsaft, friskhakket timian, salt og peber. Skær så hver and i 4 stykker (2 bryststykker og 2 lårstykker), og kom dem ned i kompotten. Server hele herligheden i gryden sammen med kogte kartofler, waldorfsalat (se side 11) og godt brød.

TIP Opskriften kan også laves med skov- eller tamduer og fasan.