Gullaschsuppe klinger af knejpemad og skitur i Østrig. Men får den udskældte suppeklassiker lidt kærlighed i form af gode råvarer og mindst et par timers kogetid, er det uhyre velsmagende, varmende og mættende mad.

Sådan gør du

Gullaschsuppe

Del peberfrugterne i to, fjern kernerne, og skær frugtkødet i grove tern. Varm en tykbundet gryde op med en god sjat olie. Gryden skal være så varm, at olien ryger. Rist hurtigt peberfrugterne – de skal have god farve. Tilsæt kødet, og giv også det godt med farve. Tag begge ting op af gryden, og skru ned for varmen. Pil begge slags løg, og hak dem fint. Tilsæt mere olie, og sauter løgene i gryden, til de er helt møre. Tilsæt de tørre krydderier, og rist dem med i et par minutter. Kom hakkede tomater, tomatpuré og bouillon ned i gryden, læg låg på, og lad suppen koge i mindst 1-1½ time, til kødet er helt mørt. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær dem i fine tern, snit også hvidkålen fint, og kom det hele ned i suppen, når ca. 45 minutter af kogetiden er gået. Kog videre ved svag varme, til det hele er færdigt, og suppen er let jævnet.

Desuden

Smag suppen til med salt og peber, og juster smagen med lidt æbleeddike og sødme. Server med grillet ølandsbrød med hvidløg og persille. Hvis du vil have suppen mere cremet, kan du spise en god klat cremefraiche 38 % til.

Ingredienser

Gullaschsuppe

2 røde peberfrugter
500 g oksetykkam i små tern
3 løg
4 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 spsk røget paprika
1 knivspids chilipulver eller chiliflager
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
8 dl fjerkræbouillon
250 g kartofler
250 g knoldselleri
250 g hvidkål

Desuden

Neutral olie
havsalt
Friskkværnet peber
æbleeddike
sukker
creme fraiche