arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Gullaschsuppe

2 røde peberfrugter
500 g oksetykkam i små tern
3 løg
4 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 spsk. røget paprika
1 knivspids chilipulver eller chiliflager
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
8 dl fjerkræbouillon
250 g kartofler
250 g knoldselleri
250 g hvidkål 

Desuden

neutral olie til stegning
havsalt
friskkværnet peber
æbleeddike
sukker

Sådan gør du:

På dagen

Del peberfrugterne i to, fjern kernerne, og skær frugtkødet i grove tern. Varm en tykbundet gryde op med en god sjat olie. Gryden skal være så varm, at olien ryger. Rist hurtigt peberfrugterne – de skal have god farve. Tilsæt kødet, og giv også det godt med farve. Tag begge ting op af gryden, og skru ned for varmen.

Pil begge slags løg, og hak dem fint. Tilsæt mere olie, og sauter løgene i gryden, til de er helt møre. Tilsæt de tørre krydderier, og rist dem med i et par minutter. Kom hakkede tomater, tomatpuré og bouillon ned i gryden, læg låg på, og lad suppen koge i mindst 1-1½ time, til kødet er helt mørt.

Skræl kartofler og knoldselleri, og skær dem i fine tern, snit også hvidkålen fint, og kom det hele ned i suppen, når ca. 45 minutter af kogetiden er gået. Kog videre ved svag varme, til det hele er færdigt, og suppen er let jævnet.

Ved servering

Smag suppen til med salt og peber, og juster smagen med lidt æbleeddike og sødme. Server med grillet ølandsbrød med hvidløg og persille. Hvis du vil have suppen mere cremet, kan du spise en god klat cremefraiche 38 % til.