arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Havrekage

1 vaniljestang
180 g sukker
150 g blødt smør
4 mellemstore æg
100 g finvalsede havregryn
180 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 dl fløde
300 g æbler, gerne syrlige

Desuden

1 lille bradepande/1 stor aflang kageform

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Beklæd bradepanden eller kageformen med til klippet bagepapir.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med den flade side af kniven, så kornene skilles ad. Pisk vaniljesukkeret og resten af sukkeret lyst og luftigt med smørret. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt havregryn. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen, samtidig med at du tilsætter fløden – vendt rundt med en gummidejskraber, indtil dejen er ensartet.

Fordel dejen i den forede form. Skyl, halver og fjern kernehuset på æblerne. Skær dem i mindre stykker og fordel æblestykkerne ovenpå dejen. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle lidt i formen inden du tager den af og lader den køle helt af på en bagerist. Opbevar havrekagen uden for køleskabet – den holder sig fin og saftig i et par dage.

Tip Når du bager havrekagen, så gå efter æblesorter med god syrlighed, fx Bramley, Filippa, IngridMarie, Aroma eller Belle de Boskoop. Står du med en flok æbler, der er decideret sure, så vend dem med lidt sukker, inden du smider dem i dejen.