Hindbær smager dejligt, og har aller mest smag i juli måned, hvor det gælder om at spise så mange, man kan. Denne friske sorbet med vanilje og sort peber er lækker på en varm sommerdag.

Sådan gør du

Med ismaskine

Kom hindbærrene i en gryde sammen med vand, sukker, flækket udskrabet vaniljestang og vaniljekorn og de hele sorte peberkorn. Kog det hele op, og lad det koge i 3-4 minutter. Tag herefter bærrene af varmen, og smag til med fintrevet citronskal af 1 citron og saften af 2.

Lad hindbærlagen trække i 20 minutter, og fisk så peber og vaniljestang op. Blend lagen, og sigt den igennem en grovmasket sigte, så der kommer lidt af hindbærkødet med igennem. Sæt herefter lagen i køleskabet, og afkøl den fuldstændigt.

Uden ismaskine

Hæld hindbærlagen direkte i en plastikbeholder og indfrys den. Når lagen er helt frossen, vendes hindbærisklumpen ud på et skærebræt, og hakkes groft.

Smadr isklumperne i en foodprocessor, til isen er blød og cremet, og hæld den tilbage i boksen, og sæt den i fryseren.

Rør i isen 2-3 gange med 30 minutters mellemrum, så er isen cremet og klar til servering.

En anden god måde at få sin sorbet cremet og skøn på uden brug af ismaskine er at piske 1 æggehvide til marengs med 30 g sukker, og vende den i isen, når du har smadret den på foodprocessoren. Sorbeten skal lige en tur omkring fryseren igen inden servering.

Spis sorbeten med friske hindbær til og gerne en smule kold fløde.

Ingredienser

500 g friske hindbær
1 l vand
400 g rørsukker
½ vaniljestang
10 hele sorte peberkorn
2 usprøjtede citroner