arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

Burger
1 kg hakket oksekød 3-5 %
1 rødløg
½ agurk
3 hjertesalathoveder

Tomatchutney
4 tomater
1 løg
75 g sukker
1 dl æbleeddike (eller anden god eddike)
1 stjerneanis
10 korianderfrø
10 fennikelfrø
Salt og peber

Hummus
200 g kikærter (sættes i blød 24 timer før de koges)
1 stor gulerod
1 stort løg
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1½ dl græsk yoghurt 10 %
Saft og skal af 1 citron

Dej til burgerboller
5 dl koldt vand
500 g hvedemel
150 g durumhvedemel
10 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Til brødet: havsalt, frisk timian og jomfruolivenolie
Salt, sukker og peber

Sådan gør du:

Hummus
Dag 1: Skyl kikærterne og udblød dem i rigeligt vand i 24 timer. Dag 2: Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt i friskt vand. Kog kikærter, groftskåret gulerod og løg samt hvidløg i vand i ca. 1 time, til kikærterne er helt møre. Hæld overskydende vand fra. Kom kikærter og grøntsager i en foodprocessor og kør til en puré med olie, saft og revet skal fra citron. Smag til med salt, peber og sukker.

Dej til burgerboller
Opløs gæren i vand. Tilsæt hvedemel, durumhvede, salt og sukker. Det er vigtigt, at der kommer lidt mel i gærblandingen, før saltet kommes i, da salt ellers godt kan neutralisere gærens hæveevne. Rør dejen i 5 minutter med en elpisker eller røremaskine for at give den en god sejhed. Sæt dejen på køl i skålen og lad den koldhæve mindst 12 timer før videre tilberedning.

Til boller
Da dejen er ret våd, er det en god idé at drysse med lidt mel, inden du tager en håndfuld dej fra røreskålen og lægger den som bolle på bagepladen med bagepapir. Dermed slipper dejen bedre din hånd, og man får en flottere bolle. Bag bollerne i ovnen i 12 til 14 minutter ved 250°.

Til brød
Dejen hældes direkte over på bagepapir på bagepladen og fordeles på hele pladen. Herefter hæver dejen i yderlige 45 minutter, hvorefter man laver nogle fordybninger med sine fingre i dejen, drysser med havsalt, hakket frisk timian og rosmarin og til sidst god jomfruolivenolie. Bag brødet i ovnen ved 250° i 20 til 25 minutter, sæt en lille skål vand i bunden af ovnen, som giver lidt fugtighed ved bagningen, der resulterer i en bedre skorpe. Brødet kan herefter skæres ud i tilpas størrelse, så man kan lave en god burger. Men det gælder for alle brød, at det er en god idé at holde øje med dem under bagningen, da alle ovne bager på deres helt egen måde.

Tomatchutney
Karamelliser sukkeret i en gryde. Tilsæt fintsnittet løg og krydderier. Drys med lidt salt, så løgene smider lidt væske, for at karamellen ikke brænder på. Når løgene er blevet bløde, tilsættes eddike, friskkværnet peber og tomat i grove tern. Lad chutneyen koge igennem i ca. 10 minutter til en tæt kompot, og tag den derefter af varmen, så den ikke er brandvarm ved servering.

Burger
Form kødet til 6 bøffer a 150 gram. Grill bøfferne på en meget varm grill eller grillpande i 2 minutter på hver side, så de stadig er rosa i midten. Krydr med salt og peber. Ordn grøntsagerne og skær dem ud.

Saml burgeren i en bolle med hummus, grønt og tomatchutney og server.