arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

2 små svineskanke uden svær på ca. 1-1,2 kg
1½ tsk. fint salt
2 løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
10 nelliker
15 sorte peberkorn
1 tsk. hel kommen
1 tsk. korianderfrø
100 g honning
1½ dl balsamisk eddike, gerne af blomme eller æble
2 pilsnerøl (66 cl)
1 spsk. tomatpuré
½ liter fjerkræbouillon
200 g perleløg
500 g rosenkål

Desuden 
havsalt
friskkværnet peber
1 skalotteløg
balsamisk eddike
koldpresset olivenolie

Sådan gør du:

Dagen før
Drys skankene med salt, dæk dem til, og sæt dem i køleskabet natten over.

På dagen
Pil løg og hvidløg, og snit dem i mindre stykker. Skræl ingefæren, og hak også den fint. Stød krydderierne i en morter eller en krydderikværn. Sauter løg, ingefær og krydderier i en gryde med en god klat smør, til løgene er møre. Tilsæt honning, eddike, øl, tomatpuré og bouillon, og kog op.

Tænd for ovnen på 140°. Læg skankene i et ovnfast fad, og hæld grydens indhold over skankene. Dæk fadet med alufolie. Sæt fadet i den varme ovn, og braiser skankene i 3-31⁄2 timer. Hæld skyen over løbende, mindst hver halve time. Hvis safterne fordamper for hurtigt, hælder du mere vand på.