arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

Fordej (laves 1 måned før)
500 g honning
500 g hvedemel

Honningkagedej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
1 kg honningkagefordej
10 g potaske
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Desuden
200 g mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Fordej
Varm honningen op til 40-50°. Ælt den varme honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den. Bemærk! Fordejen bliver hård og nogle gange stenhård – det er der ikke noget galt i. Der sker en kemisk reaktion, når de sidste ingredienser (potasken) bliver tilsat som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej
Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksalten ud i dem, og sørg for, at der ikke er nogen klumper i. Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk (pas på, det kan godt blive varmt). 
Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen, ca. 6-8 min. hvis det gøres i hånden og 6 min. i røremaskinen (først 3 min. ved lav hastighed og så 3 min. på fuld hastighed). Rul dejen ud på et melet bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og gentag udstikningen. Sæt hjerterne på en bageplade som er smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°. Mærk forsigtigt på hjerterne, om de er færdigbagte – det gør du ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – og efterlader det et aftryk af fingeren, skal honningkagen bage lidt mere.

Afkøl hjerterne på en bagerist. Honningkagehjerterne er stenhårde umiddelbart efter bagning, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Pak hjerterne i en boks med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3-4 dage. Tag honningkagehjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med smeltet mørk chokolade (læg evt. et glansbillede ovenpå den våde chokolade) eller skriv på dem med lidt hvid glasur.

Nu er honningkagehjerterne endelig klar til at spise.

TIP Overtræk kun de honningkagehjerter, der skal spises med det samme. Resten kan holde sig minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.

Relaterede opskrifter