arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Det skal du bruge:

15 g gær
1¾ dl koldt vand
1¾ dl kold sødmælk
2 æg
700 g hvedemel
55 g sukker
10 g stødt kardemomme
10 g salt
55 g blødt smør

Sådan gør du:

Bland ingredienserne, ælt dejen i ca. 10 min på medium hastighed til dejen bliver glat og blank. Dæk dejen til, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i 15 lige store stykker. Form bollerne ved at lægge et stykke dej på din ene håndflade og rulle det rundt med fingrene på den anden hånd. Læg bollerne med 5 cm imellem på en bradepande med bagepapir, og lad dem hæve. Det tager ca. 2-3 timer. Når bollerne er hævet til ca. dobbelt størrelse, vil de nå sammen, så de får form som hveder. Bag hvederne ca. 15-20 minutter ved 180° varmluft. Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.