arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Du skal bruge:

2 usprøjtede appelsiner
250 g mandler
6 æg
250 g sukker
Evt. 1 spsk. orangeblomstvand
1 tsk bagepulver
2 spsk fintrevet tørret brødkrumme eller Rasp

Tilbehør
2 dl yoghurt, gerne let drænet
½ dl flydende honning

Sådan gør du:

Vask appelsinerne og kog dem hele i halvanden time, eller indtil de er meget bløde. Forvarm ovnen til 190°. Skold, smut og hak mandlerne lidt groft. Pisk æggene med suk­keret. Tilsæt orangeblomstvand og de grofthakkede mandler. Sigt bagepulver i og tilsæt brødkrumme. Rør godt rundt. Skær appelsinerne i kvarter og fjern kernerne. Kom dem i en foodprocessor eller blender og blend dem til puré. Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen. Hæld dejen i en ca. 23 cm springform (smurt, medmindre du bruger sliplet) og bag kagen i ovnen ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen, før den vendes ud. Nyd kagen med yoghurt og flydende honning og gerne en appelsinsalat.